Contact

Reserveer alvast je plekje via de link rechters onder in beeld!

Vragen over de Strandzaal?
Mail naar zaalverhuur@deverbroederij.nl

Andere vragen?
Bel of mail ons op 06 44447214 /
info@deverbroederij.nl

Openingstijden

maandag 9.30 tot 18 uur
dinsdag t/m zondag 9.30 tot 22 uur

Johan van Hasseltweg 21
1021 KN Amsterdam
Naast pontaanlanding Oostveer

De VerbroederIJ ligt op 8 minuten lopen van metrostation Noorderpark.
Parkeren is vanaf 19 uur gratis

Werken bij

Lijkt het je leuk om te werken bij De VerbroederIJ? Hieronder vind je onze vacatures.
Bij ons kun je ook terecht als vrijwilliger in de moestuin of voor ons Biggenteam. Of bijvoorbeeld bij de ZagerIJ, waar geen klus te groot is. Je kunt je ook aanmelden voor de ontwikkelplek met begeleiding vanuit HVO Querido.
In de horeca worden diverse leerwerkstageplekken aangeboden. Doe jij een opleiding en wil je stage lopen? Stuur ons dan een mail.

We hebben op dit moment drie vacatures!


BEDRIJFSLEIDER | ZELFSTANDIG WERKEND KOK | SECRETARIS

Ben jij… vrolijk, gezellig en sociaal? Hou je van mens en natuur? Denk je voorbij de eenheidsworst? Wij zijn een sociaal-maatschappelijk restaurant, een groene haven aan het IJ, een plek waar je jezelf kan zijn en iedereen welkom is, we verbouwen groente in de community-moestuin en hebben twee lieve varkens. We werken, naast ons saamhorige horecateam, met een team vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en richten ons op het verbinden van de buurt. Kortom: een bijzondere plek om te zijn en te werken!

Is één van deze vacatures jou op het lijf geschreven? Mail ons op werken@deverbroederij.nl, dan kunnen we binnenkort kennismaken.

VACATURE BEDRIJFSLEIDER (min 24 uur) – er zijn 2 vacatures

Wat ga je doen? Als bedrijfsleider stuur jij het horeca-team aan. Je doet de planning en zorgt voor de dagelijkse bezetting. Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van problemen en vraagstukken op de werkvloer. Je kijkt naar de processen en optimaliseert die. Je creëert een goede werksfeer en haalt alles uit de kast zodat er maximaal gepresteerd wordt door het team. Samen met de Chef Kok ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het café/restaurant;

Wat verwachten we van jou?  Jij werkt al jaren in de horeca en hebt ervaring met leiding geven. Je communiceert goed, houdt overzicht en brengt rust. Je kunt goed omgaan met mensen, ook als ze een gebruiksaanwijzing hebben. Jij voelt aan wat medewerkers en gasten nodig hebben. Je hebt visie en maakt de volgende stap naar een steeds professioneler bedrijf. Een vol terras geeft jou energie. Je bent flexibel en beschikbaar in het weekend.

VACATURE ZELFSTANDIG WERKEND KOK (24 uur)

Wat ga je doen? Je werkt in de keuken en kunt leiding geven aan je collega’s. Je zorgt dat alles loopt en dat alle gerechten met een goede kwaliteit de keuken uit gaan. Je denkt mee over het menu en over verbeteringen. 

Wat verwachten we van jou? Je werkt al jaren als kok en je hebt ervaring in het samenwerken met mensen met een kleine gebruiksaanwijzing. Je voelt aan wat het team nodig heeft. Je houdt je hoofd koel houdt het overzicht, ook als het druk is. Je bent beschikbaar in het weekend. 


VACATURE SECRETARIS (4 uur – onbezoldigd)

Wat ga je doen? Het bestuur van de stichting bestaat uit de initiatiefnemer van De VerbroederIJ, Tania Spaans (voorzitter) en Ariën Knibbe (penningmeester). Per direct zoeken wij een derde bestuurslid die tevens de rol van secretaris op zich kan nemen, met een voorliefde voor Amsterdam-Noord en de diversiteit van haar bewoners. De stichting heeft een Raad van Toezicht (RvT) en bestaat uit drie leden. De bestaande leden hebben respectievelijk expertise in Financiën en Bedrijfsleven, Subsidies, Juridisch, HR en Governance. Voor de secretaris zoeken wij het liefst iemand met bestuurlijke ervaring in een stichting of vereniging of iemand met ervaring op organisatorisch of administratief vlak. Het is een pré als je bekend bent met de lokale overheid (Amsterdam-Noord) en het liefst ook in de maatschappelijke/sociale hoek een breed netwerk hebt.

Wat verwachten we van jou? Je beschikt over bestuurlijke kwaliteiten en ervaring en het vermogen om je onafhankelijk en kritisch op te stellen naar de andere leden van het bestuur en de Raad van Toezicht. Je hebt een brede maatschappelijke binding en relevant netwerk. Je kunt je vinden in de missie en visie van De VerbroederIJ en wil je daar actief voor inzetten. Je beschikt over hands-on-mentaliteit en onderhoudt graag contacten met medewerkers, bestuurders stadsdeel, buurtbedrijven. Je bent georganiseerd en pakt administratieve werkzaamheden pro-actief op zoals: notulen uitwerken, agendabeheer, verzekeringen, vergunningaanvragen, archivering,  uitwerken jaarplannen en schrijven van verantwoordingen voor subsidie-gevers. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal. Wil je meer weten over De Stichting De VerbroederIJ? Bekijk ons jaarverslag.


Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Stichting De VerbroederIJ heeft ANBI status

De VerbroederIJ is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Belastingdienst geeft een ANBI-status aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen belang en geen winstoogmerk hebben. Wij zijn trots op deze ANBI-status.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig als je onze stichting wil steunen met een gift of een donatie. Periodieke en incidentele giften en schenkingen mogen, onder bepaalde voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Wil jij de activiteiten van Stichting De VerbroederIJ ondersteunen? Word dan donateur en tevens vriend van Stichting De VerbroederIJ.

Word donateur van Stichting De VerbroederIJ

Ja, ik word graag donateur & Vriend van Stichting De VerbroederIJ.
Stuur een mail naar: info@deverbroederIJ.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Stichting De VerbroederIJ financieel verslag 2021:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

Beleidsplan:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

RSIN: RSIN 858677854

Ons verhaal

In 2017 schreef stadsdeel Amsterdam-Noord een prijsvraag uit voor een verwaarloosd terrein in Noord. Wij dienden een plan in want wij zagen De VerbroederIJ voor ons: een plaats waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt. Een plek voor bijzondere ontmoetingen.

Jij & ik, oud & jong, arm of rijk, dik of dun, mensen met een ‘verleden’, een goed gevulde rugzak of juist geen cent te makken, mensen van dichtbij of van heel ver weg en bij toeval toch hier neergestreken. Met dat idee, gewoon samen, zodat we ons weer verbonden kunnen voelen.

Wij namen het initiatief voor De VerbroederIJ. Samen met de buurt hebben we plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld. Het was en is keihard werken, maar nu staat er een strandpaviljoen met een groot terras, een buurtmoestuin én een strandje met speelplek voor kinderen. En niet te vergeten onze lieve varkentjes Barry & Rosita.

De VerbroederIJ wordt steeds meer wat we voor ogen hadden: een ontmoetingsplaats waar buurtinitiatieven worden geboren – voor de buurt en door de buurt. Waar je hard kunt werken, dingen van elkaar kunt leren en kan delen. Of waar je gewoon kunt hangen met een goed boek bij de kachel of een leuk gesprek in het zonnetje op het terras.

Je hebt misschien opgevangen dat we onze plek aan ’t IJ moeten verlaten…. Zo zeker is dat nog niet! Lees er alles over op onze nieuwe site: www.deverbroederIJblIJft.nl.

Meer weten over ons?

Lees deze artikelen:

Het Parool: Stadsstrand De VerbroederIJ
Amsterdams Dagblad: De VerbroederIJ opent beloofde stadsstrand aan het IJ
Het Parool: Grond bij Oostveer in Noord tijdelijk stadsstrand


Bestuur stichting De VerbroederIJ

Wendy Rats – Secretaris
Tania Spaans – Voorzitter
Ariën Knibbe – Penningmeester

Partners