Contact

Reserveer alvast je plekje!

Vragen over de Strandzaal?
Mail naar zaalverhuur@deverbroederij.nl

Andere vragen?
Bel ons op 06 – 4444 72 14
info@deverbroederij.nl

Openingstijden:

De AfhalerIJ:
maandag van 9.30 tot 19 uur
dinsdag tot en met zondag van
9.30 tot 22 uur

Het Terras (service):
dinsdag tot en met zondag van
11 tot 22 uur

De keuken
dinsdag tot en met zondag van
11 tot 21 uur

Johan van Hasseltweg 21
1021 KN Amsterdam
Naast pontaanlanding Oostveer

De VerbroederIJ ligt op 8 minuten lopen van metrostation Noorderpark.
Parkeren is vanaf 19 uur gratis

Werken bij

Lijkt het je leuk om te werken bij De VerbroederIJ? Bij ons kun je terecht als vrijwilliger in de moestuin of voor ons Biggenteam. Of bijvoorbeeld bij de ZagerIJ, waar geen klus te groot is. Je kunt je ook aanmelden voor de ontwikkelplek met begeleiding vanuit HVO Querido.

In de horeca worden diverse leerwerkstageplekken aangeboden. Doe jij een opleiding en wil je stage lopen? Stuur ons dan een mail.

Wil je in de horeca werken? Regelmatig zoeken wij mensen voor in de bediening, achter de bar of in de keuken. Lijkt dit je leuk? Stuur dan je cv en een open sollicitatie naar onderstaand mailadres.


Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Stichting De VerbroederIJ heeft ANBI status

De VerbroederIJ is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Belastingdienst geeft een ANBI-status aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen belang en geen winstoogmerk hebben. Wij zijn trots op deze ANBI-status.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig als je onze stichting wil steunen met een gift of een donatie. Periodieke en incidentele giften en schenkingen mogen, onder bepaalde voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Wil jij de activiteiten van Stichting De VerbroederIJ ondersteunen? Word dan donateur en tevens vriend van Stichting De VerbroederIJ.

Word donateur van Stichting De VerbroederIJ

Ja, ik word graag donateur & Vriend van Stichting De VerbroederIJ. Stuur een mail naar: info@deverbroederIJ.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Stichting De VerbroederIJ financieel verslag 2020:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

Beleidsplan:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

RSIN: RSIN 858677854

Ons verhaal

In 2017 schreef stadsdeel Amsterdam-Noord een prijsvraag uit voor een verwaarloosd terrein in Noord. Wij dienden een plan in want wij zagen De VerbroederIJ voor ons: een plaats waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt. Een plek voor bijzondere ontmoetingen.

Jij & ik, oud & jong, arm of rijk, dik of dun, mensen met een ‘verleden’, een goed gevulde rugzak of juist geen cent te makken, mensen van dichtbij of van heel ver weg en bij toeval toch hier neergestreken. Met dat idee, gewoon samen, zodat we ons weer verbonden kunnen voelen.

Wij namen het initiatief voor De VerbroederIJ. Samen met de buurt hebben we plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld. Het was en is keihard werken, maar nu staat er een strandpaviljoen met een groot terras, een buurtmoestuin én een strandje met speelplek voor kinderen. En niet te vergeten onze lieve varkentjes Barry & Rosita.

De VerbroederIJ wordt steeds meer wat we voor ogen hadden: een ontmoetingsplaats waar buurtinitiatieven worden geboren – voor de buurt en door de buurt. Waar je hard kunt werken, dingen van elkaar kunt leren en kan delen. Of waar je gewoon kunt hangen met een goed boek bij de kachel of een leuk gesprek in het zonnetje op het terras.

Meer weten over ons?

Lees deze artikelen:

Het Parool: Stadsstrand De VerbroederIJ
Amsterdams Dagblad: De VerbroederIJ opent beloofde stadsstrand aan het IJ
Het Parool: Grond bij Oostveer in Noord tijdelijk stadsstrand


Bestuur stichting De VerbroederIJ

Tania Spaans – Voorzitter
Wendy Rats – Secretaris
Jeroen Frieser- Penningmeester

Partners