Contact

De VerbroederIJ

Johan van Hasseltweg 21
(Naast pontaanlanding Oostveer)
1021KN Amsterdam

Telefoon 020 – 244 36 26
info@deverbroederij.nl

De VerbroederIJ ligt op 8 minuten lopen van metrostation Noorderpark. Parkeren is na 19.00 uur ‘s avonds gratis!!

Openingstijden:

Momenteel zijn het restaurant en de Strandzaal gesloten in verband met de Corona maatregelen. Je kunt elke dag van 9.30- 18.00 uur bij de AfhalerIJ heerlijke koffie, cake en drankjes halen.

De VerbroederIJ is beschikbaar voor zaalverhuur (ook op maandag en dinsdag). neem hier contact op voor meer info zaalverhuur@deverbroederij.nl

Ons verhaal

In 2017 schreef stadsdeel Amsterdam Noord een prijsvraag uit voor een verwaarloosd terrein in Noord. Wij dienden een plan in want wij zagen De VerbroederIJ voor ons: een plaats waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt. Een plek voor bijzondere ontmoetingen.

Jij & ik, oud & jong, arm of rijk, dik of dun, mensen met een ‘verleden’, een goed gevulde rugzak of juist geen cent te makken, mensen van dichtbij of van heel ver weg en bij toeval toch hier neergestreken. Met dat idee, gewoon samen, zodat we ons weer verbonden kunnen voelen.

Wij (Wendy, Wouter en Tania) namen het initiatief voor De VerbroederIJ. Samen met de buurt hebben we plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld. Het was en is keihard werken, maar nu staat er een paviljoen met een groot terras, hebben we een moestuin én een strandje met speelplek voor kinderen.

De VerbroederIJ wordt steeds meer wat we voor ogen hadden: een ontmoetingsplaats waar buurtinitiatieven worden geboren – voor de buurt en door de buurt. Waar je hard kunt werken, dingen van elkaar kunt leren en kan delen. Of waar je gewoon kunt hangen met een goed boek bij de kachel of een leuk gesprek in het zonnetje op het terras.

Meer weten over ons? Lees deze artikelen:

Het Parool: Stadsstrand De VerbroederIJ
Amsterdams Dagblad: De VerbroederIJ opent beloofde stadsstrand aan het IJ
Het Parool: Grond bij Oostveer in Noord tijdelijk stadsstrand


Oprichters van stichting De VerbroederIJ

Tania Spaans – Voorzitter – 06 – 40 14 18 33
Wouter Schild – Secretaris – 06 – 247 146 87
Wendy Rats – Penningmeester – 06 – 83 63 90 14

Partners