Contact

Ons terras en café zijn weer geopend met vernieuwde menukaart.
Reserveer alvast je plekje!

Vragen over de Strandzaal?
Mail naar zaalverhuur@deverbroederij.nl

Andere vragen?
Bel ons op 06 – 4444 72 14
info@deverbroederij.nl

Openingstijden:

Het Terras:
Dinsdag t/m zondag van 11-22 uur

De AfhalerIJ:
Dinsdag t/m zondag van 9.30-22 uur

Johan van Hasseltweg 21
1021 KN Amsterdam
Naast pontaanlanding Oostveer

De VerbroederIJ ligt op 8 minuten lopen van metrostation Noorderpark.
Parkeren is vanaf 19 uur gratis

Werken bij

Penningmeester en Fondsenwerver gezocht!

Per direct zoeken wij een derde bestuurslid die de rol van penningmeester op zich kan nemen (onbezoldigd), met een voorliefde voor Amsterdam-Noord en de diversiteit van haar bewoners. Het liefst gecombineerd met een betaalde functie voor 8 uur per week als fondsenwerver. Zie hier de vacature.


Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Vacature: Bar en bediening

Kan je niet wachten om iedereen weer in de watten te leggen op ons zonovergoten terras en ben je 16 jaar of ouder? Ervaring is een pré maar geen eis, we leiden je graag op tot één van onze horeca-toppers!
Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Vacature: Hulpkok en afwasser

Houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken?

Onze keuken heeft een prachtig team, met een dolletje op z’n tijd en waar hard wordt gewerkt. Met oog voor elkaar en onze gasten wordt het (h)eerlijke eten op tijd geserveerd. Dit team zoekt nog een hulpkok en afwasser. Ben je 16 jaar of ouder en geïnteresseerd? Mail dan naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Stichting De VerbroederIJ financieel verslag 2020:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

Beleidsplan:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

RSIN: RSIN 858677854

Ons verhaal

In 2017 schreef stadsdeel Amsterdam-Noord een prijsvraag uit voor een verwaarloosd terrein in Noord. Wij dienden een plan in want wij zagen De VerbroederIJ voor ons: een plaats waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt. Een plek voor bijzondere ontmoetingen.

Jij & ik, oud & jong, arm of rijk, dik of dun, mensen met een ‘verleden’, een goed gevulde rugzak of juist geen cent te makken, mensen van dichtbij of van heel ver weg en bij toeval toch hier neergestreken. Met dat idee, gewoon samen, zodat we ons weer verbonden kunnen voelen.

Wij namen het initiatief voor De VerbroederIJ. Samen met de buurt hebben we plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld. Het was en is keihard werken, maar nu staat er een strandpaviljoen met een groot terras, een buurtmoestuin én een strandje met speelplek voor kinderen. En niet te vergeten onze lieve varkentjes Barry & Rosita.

De VerbroederIJ wordt steeds meer wat we voor ogen hadden: een ontmoetingsplaats waar buurtinitiatieven worden geboren – voor de buurt en door de buurt. Waar je hard kunt werken, dingen van elkaar kunt leren en kan delen. Of waar je gewoon kunt hangen met een goed boek bij de kachel of een leuk gesprek in het zonnetje op het terras.

Meer weten over ons?

Lees deze artikelen:

Het Parool: Stadsstrand De VerbroederIJ
Amsterdams Dagblad: De VerbroederIJ opent beloofde stadsstrand aan het IJ
Het Parool: Grond bij Oostveer in Noord tijdelijk stadsstrand


Bestuur stichting De VerbroederIJ

Tania Spaans – Voorzitter
Wendy Rats – Secretaris
Karin Lindenhovius – Penningmeester

Partners