Contact

Reserveer alvast je plekje via de link rechters onder in beeld!

Vragen over de Strandzaal?
Mail naar zaalverhuur@deverbroederij.nl

Andere vragen?
Bel +31 20 308 6503 of mail ons op
info@deverbroederij.nl

OpeningstIJden

Donderdag t/m zaterdag 9.30 tot 22 uur
Zondag 9.30 tot 20 uur

Johan van Hasseltweg 21
1021 KN Amsterdam
Naast pontaanlanding Oostveer

De VerbroederIJ ligt op 8 minuten lopen van metrostation Noorderpark.
Parkeren is vanaf 19 uur gratis

Werken bij

Lijkt het je leuk om te werken bij De VerbroederIJ? Hieronder vind je onze vacatures.
Bij ons kun je ook terecht als vrijwilliger in de moestuin of voor ons Biggenteam. Of bijvoorbeeld bij de ZagerIJ, waar geen klus te groot is. Je kunt je ook aanmelden voor de ontwikkelplek met begeleiding vanuit HVO Querido.
In de horeca worden diverse leerwerkstageplekken aangeboden. Doe jij een opleiding en wil je stage lopen? Stuur ons dan een mail.

We hebben op dit moment meerdere vacatures!


SOUS-CHEF | ZELFSTANDIG WERKEND KOK | BAR MANAGER| MEDEWERKER BEDIENING| MEDEWERKER SPOELKEUKEN

Ben jij… vrolijk, gezellig en sociaal? Hou je van mens en natuur? Denk je voorbij de eenheidsworst? Wij zijn een sociaal-maatschappelijk restaurant, een groene haven aan het IJ, een plek waar je jezelf kan zijn en iedereen welkom is, we verbouwen groente in de community-moestuin en hebben twee lieve varkens. We werken, naast ons saamhorige horecateam, met een team vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en richten ons op het verbinden van de buurt. Kortom: een bijzondere plek om te zijn en te werken!

Is één van deze vacatures jou op het lijf geschreven? Mail ons op werken@deverbroederij.nl, dan kunnen we binnenkort kennismaken.

VACATURE SOUS-CHEF (min 24 uur)

Wat ga je doen:  Als sous chef ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de chef-kok bij het beheer van de keuken. Dit omvat het plannen en coördineren van de dagelijkse activiteiten, het leiden van het keukenteam bij afwezigheid van de chef-kok, het begeleiden en trainen van keukenpersoneel en het ontwikkelen en uitvoeren van menu’s. Je zult ook verantwoordelijk zijn voor de inkoop van voedsel en keukenbenodigdheden, het handhaven van de keukenhygiëne en voedselveiligheid, het samenwerken met het bedieningspersoneel en het plannen en uitvoeren van speciale evenementen. Andere taken die worden toegewezen door de chef-kok kunnen ook deel uitmaken van je takenpakket als sous chef. Kortom, als sous chef speel je een cruciale rol in het succes van de keuken en het restaurant als geheel.

Wat verwachten wij van jou? Je hebt ervaring in een vergelijkbare rol en beschikt over uitgebreide kennis van culinaire technieken en ingrediënten. Je bent een geboren leider en weet hoe je een team kunt inspireren en motiveren om de beste resultaten te behalen. Je hebt een passie voor koken en een creatief oog voor het ontwikkelen en verfijnen van menu’s en gerechten. Je bent zeer georganiseerd en in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren, van het beheer van de voorraad tot het plannen van speciale evenementen. Je hebt uitgebreide kennis van HACCP-normen en bent in staat om de keukenhygiëne en voedselveiligheid te handhaven. Je bent een sterke communicator en in staat om effectief te communiceren met zowel het keukenteam als het bedieningspersoneel.

VACATURE ZELFSTANDIG WERKEND KOK (24 uur)

Wat ga je doen? Je werkt in de keuken en kunt leiding geven aan je collega’s. Je zorgt dat alles loopt en dat alle gerechten met een goede kwaliteit de keuken uit gaan. Je denkt mee over het menu en over verbeteringen. 

Wat verwachten we van jou? Je werkt al jaren als kok en je hebt ervaring in het samenwerken met mensen met een kleine gebruiksaanwijzing. Je voelt aan wat het team nodig heeft. Je houdt je hoofd koel houdt het overzicht, ook als het druk is. Je bent beschikbaar in het weekend. 


VACATURE BAR MANAGER

Wat ga je doen? Je maakt de drankjes als de bestellingen binnenkomen. Je collega’s van de bediening serveren de drankjes uit. Samen zorg je dat gasten hun drankje razendsnel op tafel hebben. 

Wat verwachten we van jou? Je hebt ruime ervaring achter de bar. Je werkt creatief en effectief. Je kunt goed communiceren met je collega’s van de keuken en bediening. Je bent beschikbaar in het weekend. Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar.

VACATURE MEDEWERKER BEDIENING

Wat ga je doen? Je serveert gasten hun drankjes en eten. Je werkt op ons zomerse terras en binnen in ons gezellige café.

War verwachten we van jou? Je bent minimaal 16 jaar. Je bent gezellig, vrolijk en sociaal. Als het druk is kun je lekker knallen. Je bent beschikbaar in het weekend.  Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar.

VACATURE MEDEWERKER SPOELKEUKEN

Wat ga je doen? Je werkt in onze spoelkeuken en doet de afwas. Je kunt doorgroeien naar de bediening of keuken. 

Wat verwachten we van jou? Je bent minimaal 15 jaar. Je bent niet bang om je handen vuil te maken. Je bent beschikbaar in het weekend. Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar.


Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij.nl en wie weet tot snel!

Stichting De VerbroederIJ heeft ANBI status

De VerbroederIJ is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Belastingdienst geeft een ANBI-status aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen belang en geen winstoogmerk hebben. Wij zijn trots op deze ANBI-status.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig als je onze stichting wil steunen met een gift of een donatie. Periodieke en incidentele giften en schenkingen mogen, onder bepaalde voorwaarden, worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Wil jij de activiteiten van Stichting De VerbroederIJ ondersteunen? Word dan donateur en tevens vriend van Stichting De VerbroederIJ.

Word donateur van Stichting De VerbroederIJ

Ja, ik word graag donateur & Vriend van Stichting De VerbroederIJ.
Stuur een mail naar: info@deverbroederIJ.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Stichting De VerbroederIJ financieel verslag 2021:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

Beleidsplan:

Beloningsbeleid: Beloningsbeleid binnen Stichting De VerbroederIJ: De bestuurlijke activiteiten van zowel de bestuurders als de toezichthouders zijn onbezoldigd

RSIN: RSIN 858677854

Ons verhaal

In 2017 schreef stadsdeel Amsterdam-Noord een prijsvraag uit voor een verwaarloosd terrein in Noord. Wij dienden een plan in want wij zagen De VerbroederIJ voor ons: een plaats waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt. Een plek voor bijzondere ontmoetingen.

Jij & ik, oud & jong, arm of rijk, dik of dun, mensen met een ‘verleden’, een goed gevulde rugzak of juist geen cent te makken, mensen van dichtbij of van heel ver weg en bij toeval toch hier neergestreken. Met dat idee, gewoon samen, zodat we ons weer verbonden kunnen voelen.

Wij namen het initiatief voor De VerbroederIJ. Samen met de buurt hebben we plannen gesmeed en ideeën uitgewisseld. Het was en is keihard werken, maar nu staat er een strandpaviljoen met een groot terras, een buurtmoestuin én een strandje met speelplek voor kinderen. En niet te vergeten onze lieve varkentjes Barry & Rosita.

De VerbroederIJ wordt steeds meer wat we voor ogen hadden: een ontmoetingsplaats waar buurtinitiatieven worden geboren – voor de buurt en door de buurt. Waar je hard kunt werken, dingen van elkaar kunt leren en kan delen. Of waar je gewoon kunt hangen met een goed boek bij de kachel of een leuk gesprek in het zonnetje op het terras.

Je hebt misschien opgevangen dat we onze plek aan ’t IJ moeten verlaten…. Zo zeker is dat nog niet! Lees er alles over op onze nieuwe site: www.deverbroederIJblIJft.nl.

Meer weten over ons?

Lees deze artikelen:

Het Parool: Stadsstrand De VerbroederIJ
Amsterdams Dagblad: De VerbroederIJ opent beloofde stadsstrand aan het IJ
Het Parool: Grond bij Oostveer in Noord tijdelijk stadsstrand


Bestuur stichting De VerbroederIJ

Wendy Rats – Secretaris
Tania Spaans – Voorzitter
Ariën Knibbe – Penningmeester

Partners