Agenda

Werken bij:

Ben jij tussen de 16 en 21 jaar en word je gek van je thuiszittende ouders? Wij adopteren je graag bij De VerbroederIJ!  Uiteraard werken wij binnen de Corona-richtlijnen van het RIVM. Ervaring niet belangrijk. 

In de bediening en keuken werken wij samen met een zeer diverse groep mensen. Voorbij de eenheidsworst en het hokjesdenken zijn wij een plek waar iedereen welkom is! Met dat idee, gewoon samen, met elkaar. 
Interesse? Stuur een mailtje naar werken@deverbroederij met kort iets over jezelf en indien je hebt, een CV. 

Burendiner

Iedere 1e dinsdag van de maand organiseren we bij De VerbroederIJ een Burendiner voor bewoners van de omliggende buurten. Leer je buren kennen tijdens deze gezellige avonden. Maar ook als je van verderop komt ben je natuurlijk van harte welkom. Het eten wordt gemaakt door vrouwen uit verschillende culturen, iedere maand gerechten uit een ander land! Het eten is ook geschikt voor vegetariƫrs.

We zoeken vrijwilligers die willen meehelpen als gastheer/vrouw tijdens deze avonden. Je ontvangt de gasten en je helpt met het uitserveren van de gerechten en het opruimen. Zin om mee te helpen? Meld je aan: meedoen@deverbroederij.nl

Heb je zin om te komen? Neem je buurman of buurvrouw mee, van harte welkom! Voor het diner vragen wij een donatie van 3 euro. Dit bedrag gaat naar de kokkinnen. De boodschappen worden gesponsord door een van onze partners.

De MoestuinderIJ

Ook zin om lekker met je handen in de aarde te wroeten? Kom dit gezellig samen met ons doen en ondertussen leren wij van elkaar over groenten, bloemen, kruiden en biodiversiteit en maak je ook nog eens vele nieuwe tuinvrienden! Ervaring niet nodig.

Kom samen tuinieren!

Woensdagochtend tussen 9.30 en 13.00 uur (vaak langer)

Vrijdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur.

Ook op zaterdag wordt er vaak samengewerkt in de tuin, daarvoor graag eerst even aanmelden bij Wendy. Kom gewoon langs op woensdag- of vrijdagochtend of stuur een berichtje naar: wendy@deverbroederij.nl

Stitch ’n Bitch

Iedere eerste dinsdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur kun je handwerken met Stitch ’n Bitch. Samen breien of haken aan je eigen werk. Kom meedoen! Ook voor beginners. We leren van elkaar en maken veel plezier. Deelname is gratis.
Iedereen is welkom.

Doe je mee?

De VerbroederIJ in Amsterdam Noord is een plek met een stadsstrand en een leuke zaal waar je van alles kunt doen. Van dansavond tot strandspelletjes, live muziek of lezingen.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om zelf avonden te organiseren die voor een breed publiek toegankelijk zijn. We richten ons primair op het publiek uit de omliggende buurten. We zouden het dus ook extra leuk vinden als je zelf ook uit de buurt komt en weet wat jouw buren leuk zouden vinden!

Heb jij ideeĆ«n voor leuke feestjes of andere bijeenkomsten? Meld je dan via meedoen@deverbroederij.nl aan als vrijwilliger bij De VerbroederIJ.